KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI´NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

22 Nisan 2024

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünü dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Cumhuriyetin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıl dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Çocuklarımıza Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yaşatacakları daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmanın, onları geleceğe hazırlamanın yolu herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkün olacaktır. Çocuklar insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, TBMM’ nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.